Ons werk

Als vakmannen leveren wij specialistische diensten voor de afwerking van uw gevel en muren. Kwaliteit en levensduur staat bij ons voorop. Met genoegen verstrekken wij u nadere informatie over producten en diensten. Bel of stuur een email.

Gevelreiniging
Een mooie gevel is het visitekaartje van uw huis of bedrijf. In de loop van de jaren raken gevels of muren vervuild door weersinvloeden zoals regen, graffiti en restanten van schilderswerkzaamheden. Elke steen heeft zijn eigenschappen en dient op specifieke manieren gereinigd te worden. Tijdens een persoonlijke inspectie kan ik u adviseren wat voor uw muur de beste techniek is om te reinigen. Eenmaal gereinigd ziet uw muur of gevel er weer piekfijn uit en staat uw woning of bedrijf er weer als nieuw bij.

Voegwerk
Voegwerk verfraait niet alleen het aanzicht van uw woning of bedrijf, het zorgt er ook voor dat er geen vochtdoorslag plaatsvindt. Zodra het voegwerk in slechte staat verkeerd door onder andere kapot vriezen, mos- en algengroei, bestaat de kans dat uiteindelijk het water in de muur trekt. Niet lang daarna vriezen de stenen kapot en slaat het vocht door de muur. Wacht daar niet op en laat uw woning van nieuwe voegen voorzien. Bij ons kunt u terecht voor snij- en knipvoegen, gladde- of geborstelde voegen, maar ook voor verdiepte-, schaduwvoegen en gekleurde voegen

Hakwerk
Alvorens de nieuwe voeg te kunnen aanbrengen wordt eerst de oude voeg op een deskundige manier verwijderd. Het verwijderen gebeurt door hakken of uitslijpen.
Ook bij dit onderdeel is kwaliteit een belangrijk aspect. De voeg wordt tot aan de gezonde metselspecie uitgehakt en er mogen geen specieresten achterblijven. Een nauwkeurige klus waarbij de stenen niet beschadigd mogen worden. Eventueel worden slechte stenen uitgehakt en vervangen. Nadien wordt het metselwerk grondig gereinigd.

Impregneren
Om vervuiling en vochtdoorslag in de toekomst te voorkomen, is het verstandig om de muren te impregneren. Impregneren is niet alleen aan te raden bij hersteld voegwerk, maar ook bij nieuwbouw. Impregneren zorgt ervoor dat de muur wel kan ademen, maar het vocht wel buiten laat. De dampdoorlatende laag voorkomt tevens het kapotvriezen van de stenen en zorgt dat de muur minder gevoelig is voor vuil, mos en alg.